Ontdek onze Pur Natur producten

 

Volle natuuryoghurt

Volle fruityoghurt

Magere yoghurt

Biodyn

Lactosevrije yoghurt / verse kaas

Skyr

Kefir

Greek Style

bio activ

Verse Kaas

Panna cotta

Melk

Room

Karneboter

Ijs


Biologisch, lekker en gezond

Biologische zuivelproducten zijn niet enkel lekker, maar ook uiterst gezond. Zeker de moeite dus om elke dag op je menu te zetten. Pur Natur producten zijn uniek en dat proef je! Het vakmanschap, de lange geschiedenis en de moderne productie-eenheid maken van de Pur Natur yoghurts toppers van formaat. Qua smaken is er voor elk wat wils.
Al onze producten zijn gemaakt op basis van 
gepasteuriseerde verse biologische melk.

 

Duurzaamheid zit in ons DNA

Pur Natur streeft naar continue verbetering. Wij hebben als doel non-stop gezonde en kwaliteits-en smaakvolle producten op de markt te brengen. Daarbij evalueren we als productie-eenheid steeds onze werkwijze, processen en producten, opdat deze veilig en aanvaardbaar zijn voor onze medewerkers, onze leveranciers, de samenleving en het milieu. Alles begin bij de bio landbouw en onze centrale, lokale ophaaldienst. Binnen alle stappen van de keten en in elke afdeling streven we ernaar om het elke dag nog beter te doen.  

Pur Natur Yoghurt... ook voor uw gezondheid

Zuivelproducten zijn onmisbaar voor een optimale groei en ontwikkeling. Het zijn uitstekende bronnen van calcium, eiwitten, vitamines en mineralen zoals kalium, zink, magnesium, vitamine B2, B9 en B12. Start de dag met een Pur Natur yoghurtje of een glaasje biologische verse melk. Als je opgroeit, wordt er meer bot gemaakt dan er afgebroken wordt. Een voldoende calciuminname is essentieel om voldoende bot aan te maken. Wie tijdens de groeiperiode te weinig calcium opneemt, kan dit later niet meer goedmaken. Start dus de dag steeds met een gezond ontbijt. En daar hoort natuurlijk biologische yoghurt van Pur Natur bij. 

Bij de senioren kan yoghurt ook een belangrijke bron van calcium vormen. Ook de aanwezigheid van magnesium, vitamine K en vitamine D dragen bij tot minder facturen. 


Yoghurt met levende culturen

Yoghurt verkrijg je door fermentatie van melk door specifieke micro-organismen. Levende culturen of yoghurt culturen omvatten lactobacillus en streptococcus sp . Aan yoghurtculturen worden positieve effecten op de gezondheid toegekend, bijvoorbeeld op de werking van het darmstelsel.

De fermenten zijn nl. levend van productie tot consumptie en bevorderen de vertering van lactose (melksuiker). Eveneens zorgen de levende fermenten zowel voor de zuurheid als het aroma van je yoghurt.