Castor Chef Maarten Bouckaert

Chef Maarten Bouckaert, gekend omwille van zijn verfijnde eenvoud, exquisiete smaak en zin voor esthetiek, maakte verschillende recepten met onze Pur Natur producten. Geniet van deze heerlijke gerechtjes.

Chef VRIJMOED

Sterrenchef Michaël Vrijmoed maakte een subliem gerechtje met onze Pur Natur yoghurt Greek style 700g. Ontdek snel zijn eerlijke smaken.

Peter Goossens kookt Pur Natur

Sterrenchef Peter Goossens heeft twee sublieme recepten gecreëerd met onze nieuwe Greek style yoghurt. Ontdek hier het volledige recept! Smakelijk!

Pur Natur recepten van Benoit Dewitte

Benoit Dewitte van de sterrenzaak Benoit & Bernard Dewitte heeft 2 sublieme gerechtjes gecreëerd met onze Pur Natur Greek style yoghurt. Laat je verrassen door de unieke en pure smaken!

de hermelijn

In het pittoresk dorpje Wannegem-Lede bevindt zich het gezellig restaurant De Hermelijn. Chef kok Jeroen Denis maakte een uiterst verfijnd voorgerechtje klaar met onze Pur Natur Greek Style yoghurt. Ontdek snel zijn creatie!

Pascale Naessens kookt Pur Natur

Dat Pascale Naessens gezonde keuken hoog in het vaandel draagt is geen geheim. Daarom hebben wij, als producent van biologische melkproducten met een hart voor de natuur, haar gevraagd om enkele gerechten te maken met onze producten.

Pur Natur recepten van Comte de flandre te Oudenaarde

De chef van brasserie/restaurant Comte de Flandre op de markt van Oudenaarde heeft heerlijke recepten met Pur Natur producten gecreëerd. Probeer het zelf eens!

restaurant berto waregem

David Bertolozzi van de sterrenzaak Berto in Waregem heeft met meerdere Pur Natur producten 4 lekkere gerechtjes gemaakt. Ontdek snel deze heerlijke gerechten met verrassende combinaties en smaken.


Jonge prei uit volle grond – Pur Natur yoghurt – Parijse champignons

Een recept van Castor – Maarten Bouckaert : Jonge prei uit volle grond – Pur Natur yoghurt – Parijse champignons

Een recept van Castor – Maarten Bouckaert

 

Een Pur Natur recept van Castor – Maarten Bouckaert

 

Preipuree

Bereidingswijze

Snij wat jonge prei in fijne brunoise, was goed en stoof aan in een klontje Pur Natur verse gezouten karneboter. Meng er wat puree onder (doorgewreven, gekookte ratte-aardappelen), een goede scheut Pur Natur verse karnemelk en werk af met wat bruisende boter (beurre noisette). Breng op smaak met peper en zout. Beleg een licht geblancheerd vel van prei met de warme puree en rol op. Bestrooi het rolletje met gedroogd en fijngewreven groen van prei. 

Jonge prei

Bereidingswijze

Reinig de jonge prei (mini) en laat er het loof aan. Leg voor een nachtje in koud water (om het zand van tussen het loof eruit te krijgen) en blancheer kort in gezouten, kokend water. Bak nu het preitje kort aan in een pan met olijfolie en frituur erna het loof tot krokant (optioneel). Bestrooi met een beetje fleur de sel en wat piment d’espelette.

Coulis van prei en Greek style yoghurt

Bereidingswijze
  • 100g gewassen en fijngesneden groen van prei
  • 60g spinazie, groot blad
  • 110g olijfolie

Mix de prei fijn in een thermomix en voeg er de spinazie en  olijfolie aan toe. Draai glad op 80°C gedurende 15 minuten. Passeer meteen op een ijsbadje. Meng wat Pur Natur Greek style yoghurt met preiolie en breng op smaak met zout.

Afwerking

Schik de rol(letjes) met preipuree op een warm bord en leg er enkele rondjes gegaarde en gebakken prei bij, werk af met de mini prei, schijfjes rauwe, uitgestoken parijse champignons en serveer er enkele lepels coulis van prei met Pur Natur Greek style yoghurt.

Smakelijk!!

Een recept van Castor – Maarten Bouckaert : Jonge prei uit volle grond – Pur Natur yoghurt – Parijse champignons

 Fotografie: Heikki Verdurme

 

Download PDF